Klāt Adventa laika otrā diena. Šodien piedāvājam Tev pārdomāt nākamo simbolu, kas atgriežas pie pasaules vēstures pašiem pirmsākumiem. Pasaules radīšanas simbols ir zeme jeb zemeslode.

Stāstu par pasaules radīšanu Tu vari atrast pirmās Mozus grāmatas pirmajās divās nodaļās, kuras šodien vari pārdomāt. Tajās mēs lasām, ka Dievs visu rada ļoti labu un skaistu. Dabas skaistuma priekšā neviens no mums nevar palikt vienaldzīgs. To īpaši izjūtam tagad, kad visa zeme ir apklāta ar sniega segu, piešķirot ikdienai svinīgāku noskaņu.

Šīs dienas pārdomas par zemi piedāvā pr. Pauls Kļaviņš, bet ar stāstu no dzīves dalās Inese Začeste.

 

Lūk, daži jautājumi pārdomām:

1) Apceri sevi kā Dieva radītu konkrētā vēstures laikā, vietā, ģimenē, situācijā. Vai vari sadzirdēt Dievu, kurš saka: “Viņš/viņa ir ļoti labs!”?

2) Kas ir mana spilgtākā pieredze, kur dabas skaistums ir licis aizrauties elpai?

3) Kas ir vieta, kur es jūtos vislabāk?

4) Kā es izjūtu savu atbildību pret radību?

Noklausies arī šī rīta katehēzi, kas veltīta pasaules radīšanas tēmai.

Ja vēlies vairāk iedziļināties, ko Baznīca māca par dabu un rūpēm par to, noklausies katehēžu ciklu par pāvesta Franciska dokumunetu “Laudato si'” (Esi slavēts).

Vakardienas Adventa rekolekciju dienas impulss bija par koku kā pirmo no simboliem. Ja turpmāk nevēlies palaist garām kādu no simboliem, tad piesakies rekolekcijām savā e-pastā ŠEIT.