Adventa laiks ir brīdis, kad sagatavoties Pestītāja atnākšanai. Tāpatsējuma pļaušana ir brīdis, kad sakopot visu, kas sēts un izaudzis, lai varētu sagatavot ēdienu uzturam. Līdzīgi kā Ruta, vācot labības kūļus, kā lasām Rutas grāmatas lappusēs.

Kas raksturoja Rutu viņas dzīves grūtākajos brīžos? Pacietība un pateicība. Divas īpašības, kas ir ļoti svarīgas, jo tās palīdz katram nostiprināties savā aicinājumā. Dieva dāvanas, ar kuru palīdzību varam patiesi paļauties uz Kungu ne tikai aicinājuma ceļā kopumā, bet arī tagad, Adventa laikā, lai spētu pilnīgi nodoties Kristus atnākšanas gaidām.

Šīs dienas pārdomas mums ir sagatavojis mācītājs Edgars Mažis, bet par stāstu no dzīves parūpējies RML brīvprātīgais Gatis Vēveris.

Šodien pārdomām piedāvājam Tev šādus jautājumus:

1) Kā esmu nostiprinājis sevī pacietības tikumu?

2) Cik ļoti es ilgojos pēc Kristus, kurš sola nākt? Ko esmu gatavs upurēt, gaidot Kristu, lai būtu tīkams Viņa acīs?

3) Par ko es Dievam esmu pateicīgs? Cik viegli man saglabāt pateicības attieksmi savā ikdienā?

Kā ierasts, izprast plašāk šo tēmu Tev ļaus Priestera katehēze, šoreiz to vadīs pr. Rodions Doļa – plkst. 09:00 tiešraidē un plkst. 23:00 atkārtojumā.

Vakardien runājām par Jērikas mūru sagraušanu, bet rītdienas stāstu ilustrē arfa. Ja negribi palaist garām kādu no rekolekciju impulsiem, tad piesakies Adventa rekolekcijām šeit.